В Україні почався відбір фільмів на премію "Оскар"

Приймання заявок триватиме з 25 серпня по 8 вересня
В Україні почався відбір фільмів на премію "Оскар"
Премія “Оскар” (фото: Держкіно)
27 Серпня 2021, 00:06
читать на русском

Оскарівський комітет України розпочав приймати заявки на участь національних фільмів у відборі на висування фільму на премію "Оскар".

Про це повідомила пресслужба Держкіно.

Приймання заявок проходитиме з 25 серпня по 8 вересня. У період з 25 серпня по 8 вересня Комітет проводитиме консультації для кінематографістів щодо подання фільмів для розгляду, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для фільмів-номінантів є певні критерії:

  • фільм повинен бути повнометражним ігровим, документальним або анімаційним (не менше 40 хвилин), знятий поза межами Сполучених Штатів Америки;
  • домінантною мовою фільму не повинна бути англійська;
  • фільм має бути випущено у комерційний прокат в період  з 1 січня 2021 року і не пізніше 31 грудня 2021 року, що тривав щонайменше 7 днів поспіль;
  • фільми, які мали запланований кінотеатральний реліз, але спочатку стали доступні на авторитетних комерційних сервісах стрімінгової дистрибуції чи відео на замовлення, можуть претендувати на розгляд у категорії "Міжнародний повнометражний фільм" 94-х Нагород Академії за умови надання Академії документації (оригінальний(і) документ(и) та переклад на англійську мову) про дати закриття кінотеатру/зали, встановлені урядом, попередньо запланований кінотеатральний реліз та угоди про стрімінгову дистрибуцію чи відео на замовлення.

У Держкіно заявили, що повний список документів для подачі можна побачити за посиланням.

Нагадаємо, у Лос-Анджелесі відбулася 93 церемонія вручення нагороди кіноакадемії США - "Оскар-2021".

Читайте також

1