В Україні посилюють охорону об’єктів критичної інфраструктури

Нацполіція другий тиждень працює в умовах посиленого режиму
В Україні посилюють охорону об’єктів критичної інфраструктури
Лінії електропередач, прапор України Фото: УНІАН
23 Лютого 2022, 14:37
читать на русском

Національна поліція в Україні взяла під охорону об’єкти енергетичної інфраструктури.

Як повідомили у пресслужбі відомства, будуть взяті під цілодобову охорону понад 100 об’єктів.

Крім того, найближчими днями об’єднана енергетична система України працюватиме в ізольованому режимі, зокрема буде відключена від мережі Білорусії та Російської Федерації.

Відтак понад 100 об’єктів енергетичної інфраструктури також будуть взяті під цілодобову охорону, - зазначив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич.

Він розповів, що Національна поліція вже другий тиждень працює в умовах посиленого режиму. Зокрема правоохоронці оперативно відпрацьовують будь-яку інформацію, яка може свідчити про загрозу безпеці людей. Зокрема перевіряються всі факти, пов’язані з провокаціями.

Також Фацевич зазначив,  що на сході країни поліцейські підрозділи також несуть службу в посиленому режимі - поліцейські не лише забезпечують громадський порядок, а й спільно з нацгвардійцями та військовими виконують завдання керівництва ООС.

Водночас керівництво Національної поліції прийняло рішення про направлення на Схід держави додаткових сил, а також формування резерву спецпризначенців, які в разі потреби будуть направлені в ті регіони, де є небезпека, - сказав він.

Нагадаємо, поліція в Україні продовжить працювати в режимі посиленого режиму несення служби.

23 лютого в Україні ввели додаткові тимчасові режимні обмеження в областях, які межують з Росією, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України, та які прилягають до морського узбережжя.

1