В Україні повністю сформували реєстр педофілів

Від жовтня 2021 року реєстр працював у тестовому режимі
В Україні повністю сформували реєстр педофілів
Педофілія (Фото: yandex)
30 Листопада 2023, 10:41
читать на русском

Українські правоохоронці сформували реєстр громадян, засуджених за сексуальні злочини проти дітей.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

До реєстру потрапляють на підставі обвинувального акту суду. До бази даних вносять: прізвище, ім'я, дату народження, місце проживання та злочин, за який було засуджено. Також туди додають інформацію про кримінальне покарання.

Крім осіб, засуджених за сексуальні злочини проти дітей, до реєстру також увійдуть ті, чия судимість знята або погашена в установленому законом порядку.

"За участі ювенальних прокурорів до Реєстру внесено дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це понад 600 злочинців", - розповіли у ОГП.

Як зазначають правоохоронці, такий реєстр має бути запобіжником для повторних злочинів проти статевої недоторканності дітей.

До бази даних матимуть доступ не лише правоохоронці, а й директори шкіл, дитячих садків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

"Завдяки цій можливості вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті. І як наслідок у майбутньому - попередження злочинності щодо малолітніх та неповнолітніх", - додають в Офісі генпрокурора.

Читайте більше у нашому матеріаліПівтора року роботи реєстру педофілів: скільки людей потрапили до бази та чи потрібна в Україні хімічна кастрація

1