В Україні роздаватимуть повістки на підприємствах - полтавський ТЦК

Якщо керівники не виконуватимуть ці розпорядження, вони будуть оштрафовані
В Україні роздаватимуть повістки на підприємствах - полтавський ТЦК
Повістка, військовий квиток Фото: https://t.me/verkhovnaradaukrainy
12 Жовтня 2023, 13:30
читать на русском

На підприємствах України будуть роздавати повістки.

Про це заявив представник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін.

"Керівники підприємств, установ ведуть облік військовозобов'язаних і ТЦК доводить їм розпорядження про їх оповіщення. Іншими словами, вони уповноважені вручати повістки підлеглим. Для зручності можуть навіть надати транспорт, щоб люди організовано та оперативно могли пройти військово-лікарську комісію. виконувати ці розпорядження, вони будуть оштрафовані”, - пояснив він.

Раніше у Полтавському ТЦК сказали, що військкоми не можуть силою вручати повістки, затримувати людей та зупиняти машини.

"Не можна застосовувати силу до того, хто відмовляється розписуватися на порядку денному: утримувати його, бити. Забороняється затримувати особу і проти її волі доставляти до поліцейської дільниці або до ТЦК у разі відмови від повістки або після її вручення", - пояснив Істомін.

Також було сказано, що військкоми не мають права забирати у людини документи, телефон, заходити до нього на приватну територію без поліції та підстав, а також зупиняти громадський транспорт та інші засоби пересування.

Нагадаємо, у Верховній Раді не виключають, що в Україні можуть посилити мобілізацію, якщо Росія мобілізує кількасот тисяч чоловіків у свою окупаційну армію.

Читайте також

1