В Україні скоротили мінімальний термін для отримання бустерної дози від COVID-19

Максимальний термін при отриманні бустерної дози - 270 днів
Важливо
В Україні скоротили мінімальний термін для отримання бустерної дози від COVID-19
Вакцинація Фото: КМДА
27 Січня 2022, 18:04
читать на русском

Уряд змінив мінімальні та максимальні строки між етапами вакцинації та скоротив мінімальний термін для отримання бустерної дози вакцини від COVID-19 зі 180 до 90 днів.

Про це йдеться у постанові уряду від 19 січня, пише ТСН.ua.

Згідно з документом, було встановлено максимальний термін при отриманні бустерної дози вакцини від коронавірусу - 270 днів. Цей термін застосовуватиметься і в разі вакцинації однією вакциною, і за змішаних схем вакцинації.

За інформацією "Інтерфакс-Україна", Міністерство охорони здоров'я пояснили, що рекомендований оптимальний термін ревакцинації - від шести до дев'яти місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною прищепилася людина. Для осіб з ослабленим імунітетом цей термін менший - бустерну дозу вони можуть отримати через три місяці після додаткової (оптимальний термін введення - від трьох до шести місяців).

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський також анонсував 500 грн виплат за бустерну дозу, і, за словами Шмигаля, уряд зараз активно працює над впровадженням цієї ініціативи.

Читайте також