Кабмін планує розширити виплати "ковідної" тисячі на підлітків

Українці встигли витратити вже 1,7 млрд гривень в рамках програми "єПідтримка"
Важливо
Кабмін планує розширити виплати "ковідної" тисячі на підлітків
Гроші, гривня Фото: сторінка НБУ у Фейсбук
26 Січня 2022, 18:18
читать на русском

Наразі понад 7,5 млн українців подали заявки на отримання "ковідних" виплат за програмою "єПідтримка". При цьому витрачено 1,7 млрд гривень.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram, зазначивши, що програма президента єПідтримка виявилася вкрай успішною та популярною.

Крім того, з 24 січня Кабінет міністрів розширив ініціативу на громадян віком від 60 років. Лише за два дні українці купили ліків за кошти програми єПідтримка на понад 6,5 млн грн.

Надалі уряд планує розширити програму на підлітків з одночасним додаванням до напрямків можливих витрат освітні послуги. Також за ініціативи Президента Володимира Зеленського плануємо розширити програму на комунальні послуги, - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський також анонсував 500 грн виплат за бустерну дозу, і, за словами Шмигаля, уряд зараз активно працює над впровадженням цієї ініціативи.

Раніше Зеленський заявив, що українці похилого віку зможуть оплатити "ковідною тисячею" комунальні послуги. Водночас уряд планує розширити перелік осіб, які зможуть придбавати ліки в аптеках за кошти, отримані за програмою "єПідтримка".

Читайте також

1