В Україні стартує призов резервістів: про що говорив Зеленський у новому зверненні

Президент закликав українців "не ридати, а здобувати"
Головне
В Україні стартує призов резервістів: про що говорив Зеленський у новому зверненні
Фото: АрміяInform
23 Лютого 2022, 08:01
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів в особливий період.

Про це він сказав у черговому зверненні до українців у ніч на 23 лютого.

Мною, як Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України, видано указ про призов резервістів в особливий період, – сказав Зеленський під час відеозвернення.

Президент зауважив, що нині немає потреби оголошувати загальну мобілізацію, натомість буде здійснено призов громадян, які зараховані до оперативного резерву Збройних Сил.

Також будуть проведені навчальні збори резервістів системи територіальної оборони.

Зеленський наголосив, що українці – мирна нація, яка хоче тиші, однак має бути напоготові загрозам:

Але якщо ми сьогодні промовчимо, то завтра зникнемо. Нас чекає щоденна важка робота. І ми до неї готові. Впевненість у собі. Впевненість у країні. Впевненість у перемозі. Не ридати, а здобувати.

Також президент закликав українських політиків у цей час бути державними діячами та відкинути свої амбіції заради України.

Я зустрівся з усіма лідерами всіх парламентських фракцій і груп. Усі розуміють, що сьогодні в парламенті нам потрібна Оборонна коаліція. Єдність, швидкі та важливі рішення для економічної стійкості й обороноздатності нашої держави. Сьогодні всі політики, всі партії одного кольору – синьо-жовтого, - додав він.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков переконаний, що до Києва російські війська не дійдуть, тому столицю не захоплять.

Читайте також

1