В Україні стартувала реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання

Пробне ЗНО триватиме до 19 січня
Головне
В Україні стартувала реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання
Освіта, дистанційне навчання Фото: energepic.com з Pexels
5 Січня 2021, 09:16
читать на русском

В Україні відсьогодні розпочинається реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Воно триватиме до 19 січня 2021 року.

Як повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), пробне зовнішнє незалежне оцінювання проходить з метою ознайомлення всіх охочих із процедурою проведення ЗНО, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Читайте також

Особи, які зареєструються для участі в пробному тестуванні, матимуть можливість:

  • ознайомитись зі стандартизованими тестами, що відповідають вимогам Програм, характеристикам і структурі сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року;
  • виконати пробний тест і попрактикуватися в заповненні бланків відповідей;
  • дізнатися правильні відповіді до завдань пробного тестування, що будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у визначений час;
  • отримати результат пробного тестування за допомогою спеціального сервісу (за бажанням);
  • психологічно налаштуватися на проходження зовнішнього незалежного оцінювання;
  • навчитися ефективно розподіляти час;
  • оцінити свій рівень навчальних досягнень.

У Центрі нагадали, що пробне зовнішнє незалежне оцінювання є платною послугою для учасників. Вартість одного тестування оголошено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти (середня ціна пробного ЗНО становить 240 грн).

Читайте також

Нагадаємо, у 2021 році пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови, української мови і літератури, історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької та французької мов відбудеться 10 квітня.

Кожний учасник зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО, - наголошують у Центрі.

Для отримання результатів пробного ЗНО потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу "Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання" упродовж 10–14 квітня.

Для тих, хто скористається такою можливістю, результати пробного ЗНО буде оприлюднено в особистих кабінетах учасників 16 квітня.

В УЦОЯО звертають увагу, що реєстрація для проходження пробного ЗНО не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії іспитів. Результати пробного ЗНО не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.

1