В Україні створять новий рід військ - секретар РНБО

Данілов анонсував появу кібервійська
В Україні створять новий рід військ - секретар РНБО
Олексій Данілов Фото: РНБО
2 Червня 2021, 09:00
читать на русском

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов анонсував появу в Україні нового роду військ - кібервійська.

Як повідомляє пресслужба РНБО, про це він повідомив під час засідання радників з питань національної безпеки та радників з питань зовнішньої політики Президентів Литви, Латвії, Естонії та Польщі.

Незабаром в Україні буде утворений новий рід військ – кібервійська... Виклики та загрози у кіберпросторі сьогодні набагато небезпечніші, ніж ядерна зброя, і обмін досвідом у цьому питанні є вкрай важливим, - сказав він.

Повідомляється, що у Литві Данілов провів ряд двосторонніх зустрічей, на яких обговорювалися питання поточної безпекової ситуації.

На переконання секретаря РНБО, зміни в поточній ситуації залежатимуть від спільних дій з нашими стратегічними партнерами та від того, "наскільки ми будемо сильними".

Ми – це форпост і захист усієї Європи, - зазначив він, підкресливши важливість єдності у спротиві російській гібридній агресії.

У цьому контексті Данілов наголосив на важливості реалізації євроатлантичних прагнень України та підкреслив важливість посилення практичної співпраці у сфері кібербезпеки. Секретар РНБО зазначив, що Україна буде "максимально підтримувати ідею створення кібер-НАТО, яке може стати одним з найпотужніших альянсів" з огляду на рівень проникнення інформаційних технологій в усі сфери життєдіяльності держави та зміщення протистояння з конвенційного в кібернетичне поле.


Контекст. Міністерство оборони США разом з іншими агентствами й відомствами від 2011 року регулярно проводять навчання Cyber Flag. У цих навчаннях беруть участь спеціалісти з метою підвищення готовності до реагування на кібернапади, а також налагодження взаємодії між відомствами, союзниками та партнерами.

14 травня Україна заявила про бажання приєднатися до американських щорічних навчань Cyber Flag щодо протидії кібератакам.

Читайте також