В Україні уклали понад сім тисяч земельних угод

Ринок землі стартував 1 липня
В Україні уклали понад сім тисяч земельних угод
Поле (фото: Pexels)
16 Серпня 2021, 15:12
читать на русском

В Україні від старту ринку землі 1 липня зареєстровано 7112 земельних угод станом на 16 серпня 2021 року

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що станом на 16 серпня укладено 7112 угод в рамках ринку землі. Подали заяви для отримання доступу до Державного земельного кадастру 4679 нотаріусів.

Всього заяв – 5245, із них погоджено 4595, в черзі на розгляд – 49, відмову отримали 601. Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі, - йдеться у повідомленні.

Ринок землі в Україні

Ринок землі в Україні (фото: minagro.gov.ua)

Нагадаємо, що 1 липня міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі.

До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям.

У концепції земельної реформи в Україні є низка положень, які експерти однозначно відносять до недоліків роботи авторів реформи і які можуть мати незворотні наслідки для аграрної галузі, яка генерує 17% ВВП і 45% валютних надходжень до бюджету.

Про особливості старту земельної реформи в Україні читайте у матеріалі Парламент.UA: На старт, увага, ринок землі: плюси, мінуси та прогнози.

Читайте також