В Україні відновлять освітній процес з 1 вересня: подробиці

Учнів шкіл чекає низка змін в освітній програмі
Головне
В Україні відновлять освітній процес з 1 вересня: подробиці
Школа (Фото: НУШ)
7 Червня 2022, 14:27
читать на русском

Українські школярі з 1 вересня почнуть ходити у школи.

Про це розповів перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко:

Я хочу повідомити всім батькам, всім учням, студентам нашим, що першого вересня освітній процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн і всі діти, студенти, учні мають піти до школи, до університетів, до коледжів, до закладів професійно-технічної освіти. Тобто я закликаю наших дітей готуватися до офлайн процесу в українській освіті.

За його словами, від осені зміняться навчальні програми. Зокрема, до 15 червня МОН внесе зміни в навчальну програму. Такі предмети, як "Захист Вітчизни", "Світова література", "Історія України" та "Всесвітня історія" стануть більш практичними та актуальними відповідно до війни.

Твори як "Війна і мир" в Україні вивчати не будуть. Тобто все, що оспівує ці орківські війська, все одно зникне з програми вивчення зарубіжної літератури, - додав він.

В українських школах посилять національно-патріотичне виховання. Також будуть внесені зміни в методику викладання історії України та світової історії.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації заявило, що шкільний курс "Інформатика" буде оновлено вже з 1 вересня 2022 року. Адже перша у світі кібервійна показала, наскільки важливо знати та вміти користуватися інформацією в цифровому просторі. І чим раніше почати цього навчати дітей, тим краще.

1