В Україні відзначатимуть День тренера

Уряд затвердив проєкт указу президента України "Про День тренера"
В Україні відзначатимуть День тренера
Тренер, бокс (фото: Pexels)
27 Січня 2021, 05:11
читать на русском

В Україні започаткують нове свято - День тренера. Воно відбуватиметься щороку 19 липня.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт у Facebook.

19 липня - День тренера!

Ми всі цього вже давно чекали й щойно це стало реальністю! Уряд затвердив проєкт указу президента України "Про День тренера"!, - написав він.

Гутцайт повідомив, що цю дату вибрали не випадково. Оскільки це день відкриття літної Олімпіади 1996 року, коли Україна вперше взяла участь в такому масштабному міжнародному змаганні, як незалежна держава та виступила самостійною олімпійською командою.

Читайте також

На його думку, професійне свято українських фахівців, які готують наших спортсменів до найважливіших змагань у їхньому житті, обов’язково повинно бути.

Ми глибоко цінуємо їх вклад у розвиток державного спорту. Для мене особисто тренер займає поважне місце, як та людина, яка зробила мене тим, ким являюся сьогодні. Всі мої високі результати я завдячую своїм наставникам, - додав він.

Міністр подякував за плідну співпрацю в розроблені цього проєкту указу Національному Олімпійському комітету на чолі з Сергієм Бубкою. Також активну участь брали народний депутат Жан Беленюк та представники Асоціації спортивних журналістів.

Нагадаємо, що 25 січня президент України Володимир Зеленський зустрівся зі співробітниками Служби зовнішньої розвідки та привітав їх з професійним святом, яке розвідники відзначали напередодні. Про це повідомляється на сайті глави держави.

1