В Україні загинуло 128 дітей від початку російської агресії

Найбільше постраждало дітей у Київській області
Важливо
В Україні загинуло 128 дітей від початку російської агресії
Діти / Фото: Pexels
24 Березня 2022, 12:49
читать на русском

Від початку збройної агресії росії на території України загинуло 128 дітей, більше ніж 172 поранено.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора в Telegram.

Станом на ранок 24 березня 2022 року загинуло 128 дітей, більше 172 поранено. Найбільше постраждало дітей у Київській - 64, Харківській - 43, Донецькій - 43, Чернігівській - 32, Миколаївський - 24, місті Києві - 16, Житомирській - 15, Херсонській - 15 і Сумській - 14 областях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що тіло 11-річнох гімнастки Катерини було знайдемо в Маріуполі під завалами обстріляного окупантами будинку.

11 березня російські окупанти обстріляли колону автомобілів під час евакуації цивільного населення в селі Перемога Броварського району, в результаті чого загинув 13-річний хлопець.

13 березня в Бучі на Київщині орки розстріляли авто, в якому їхала родина, мати та двоє дітей 4 та 9 років загинули.

До Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні з тяжкими пораненнями привезли дев'ятьох дітей з Маріуполя та Сєвєродонецька. Вони зазнали поранень внаслідок обстрілів російських окупантів.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 566 закладів освіти, 73 з яких зруйновано повністю. Серед закладів освіти зазнали пошкоджень та руйнувань більше 230 шкіл та 155 дитячих садочків. Найбільше пошкоджено у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Чернігівській областях та в місті Києві, - пояснили в Офісі.

Додали, що більше ніж 40 закладів для дітей зазнали руйнувань.

Нагадаємо, російські окупанти намагалися завадити евакуації з Маріуполя та обстріляли транспорт, що вивозив дітей із майже знищеного міста.

Читайте також

1