В Україні закривають морські порти на тимчасово окупованих росією територіях

Це триватиме до звільнення українських територій від загарбників
В Україні закривають морські порти на тимчасово окупованих росією територіях
Морський порт
1 Травня 2022, 15:52
читать на русском

Морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон будуть закритими до відновлення контролю над ними Україною після російської окупації.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на рішення Міністерства інфраструктури України.

Причиною ухвалення рішення про закриття морських Бердянська, Маріуполя, Скадовська, Херсона до відновлення контролю над ними стала неможливість обслуговувати судна та пасажирів, проводити вантажні, транспортні та інші пов’язані з цим види господарської діяльності.

Мінінфраструктури ухвалило наказ від 28 квітня № 256, який був зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29 квітня за № 470/37806 "Про закриття морських портів".

Україна пішла на такий крок у зв'язку з тим, що через російське вторгнення не може гарантувати потрібний рівень безпеки судноплавства та забезпечувати охорону навколишнього природного середовища. Роботу портів відновлять одразу після перемоги України над російськими окупантами.

Вжиття зазначеного заходу спричинено неможливістю здійснювати обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних та інших пов’язаних з цим видів господарської діяльності, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, дотримання вимог міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також забезпечення охорони навколишнього природного середовища в той час, коли РФ продовжує вести воєнні дії в даних регіонах чим несе загрозу для людського життя і здоров'я, - пояснили у відомстві.

Читайте наш матеріал: Виграє той, хто довше протримається економічно: яка ситуація з українським бізнесом та які в нього шанси вижити

Читайте також

1