В Україні заплановане проведення третього саміту перших леді та джентльменів

Темою саміту буде ментальне здоров'я
Важливо
В Україні заплановане проведення третього саміту перших леді та джентльменів
Олена Зеленська Фото: Антон Кулаковський
28 Червня 2023, 16:48
читать на русском

Саміт перших леді та джентльменів в цьому році також відбудеться. Він буде вже третім та його проведення планується саме в Україні.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла перша леді України Олена Зеленська.

"Так, цього року ми плануємо проводити третій Саміт перших леді та джентльменів і обов'язково хочемо провести його в Україні. Ми вже залишили за собою це лідерство і не хочемо його втрачати. Сподіваємося, що він пройде восени. Уже йдуть запрошення і експертів, і перших леді, джентльменів, всіх, хто може взяти участь", - розповіла вона.

За її словами темою саміту буде ментальне здоров'я. Зеленська пояснила, що це тема, яка турбує не тільки Україну, а і весь світ, це загальне питання для всіх. Але Україна дійсно має стати лідером також і в цьому аспекті, тому що вона зараз є "полігоном", де розробляються нові рішення.

"Такого досвіду, як у нас, немає у жодної країни. І окремими панелями, думаю, ми будемо розглядати саме ментальне здоров'я підлітків і молоді. Це люди, які будуть приймати рішення через 2-3 роки. І це дійсно дуже цікава аудиторія, яка має мати можливість висловитися, і ми маємо дати їм таку можливість", - зазначила перша леді.

Вперше Саміт перших леді та джентльменів, організатором якого була Олена Зеленська, відбувся 23 серпня 2021 року. Тоді було прийнято важливу декларацію про міжнародне співробітництво та сприяння розв'язанню гуманітарних проблем та досягненню Цілей сталого розвитку ООН.

Другий Саміт перших леді та джентльменів відбувся 23 липня 2022 року. Головною темою заходу стала людина та роль людського капіталу у розвитку держави.

1