В Україні запустили бета-тест uResidency

За допомогою uResidency громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП в Україні та вести бізнес з будь-якого куточка світу
В Україні запустили бета-тест uResidency
27 Грудня 2023, 20:40
читать на русском

В Україні запустили бета-тест uResidency. Це програма електронного резидентства, завдяки якій громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП і не тільки.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він додав, що за допомогою uResidency громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП в Україні та вести бізнес з будь-якого куточка світу, сплачуючи податки до нашого бюджету.

"В uResidency всі послуги автоматизовані й онлайн: від подання заявки на отримання статусу до відкриття банківського рахунку та сплати податків", - йдеться у повідомленні.

Також міністр заявив, що у майбутніх е-резидентів також будуть переваги у вигляді мобільного банкінгу, низького оподаткування в розмірі 5% і відсутності бухгалтерії та звітів.

Федоров вважає, що програма стане потужним джерелом для відновлення нашої економіки завдяки оподаткуванню іноземних підприємців. А також популяризуватиме бренд України як цифрової держави.

"Над цією програмою працювали три роки, і нарешті запускаємо бета-тестування. Наразі лише кілька країн у світі пропонують електронне резидентство", - написав міністр.

Він уточнив, що Україна пропонує іноземним підприємцям найвигідніші умови для сплати податків і людиноцентричний сервіс, у якому бізнес можна вести в кілька кліків.

Читайте також

1