В Україні запустили сервіс, на якому усі небайдужі можуть придбати ліки для потрепілих від російської агресії

Тим, хто хоче отримати таку допомогу, необхідно подати заявку у єДопомога
В Україні запустили сервіс, на якому усі небайдужі можуть придбати ліки для потрепілих від російської агресії
Ліки (фото: Pexels)
24 Грудня 2022, 22:45
читать на русском

Платіжна система EasyPay та платформа "єДопомога" запустили спеціальний сервіс, за допомогою якого українці зможуть передплатити найнеобхідніші ліки для співгромадян, які постраждали від російської агресії.

Про це йдеться у повідомленні EasyPay.

Всі переказані кошти буде конвертовано у "Передплату єДопомога" ― сертифікати, за які люди зможуть придбати ліки в найближчій аптечній мережі.

"Кому саме допомагаємо? Реальним людям ― українцям. Серед них є ті, хто втратив роботу або має важке/невиліковне захворювання, хто вимушено покинув свою домівку, проживає на окупованих або вже деокупованих територіях, доглядає за людиною похилого віку або з інвалідністю, багатодітні родини та просто громадяни, які опинилися в скрутному становищі через військову агресію РФ", - пояснюють в компанії.

Допомога у вигляді сертифікатів на купівлю ліків відправляється тим, чия заявка була отримана та перевірена платформою "єДопомога". Сервіс

Зробити донат на ліки можна будь-яким зручним для охочих способом: в одному з понад 19 тисяч платіжних терміналів EasyPay по всій Україні, на офіційному сайті платіжної системи чи в застосунку EasyPay.

Всі кошти будуть перераховані на закриття заявок на платформі "єДопомога" від сімей, які потребують ліків. Про кількість придбаних сертифікатів EasyPay та "єДопомога" будуть ділитися на своїх офіційних сторінках в соцмережах.

Українці, що отримали сертифікат на ліки, зможуть придбати медикаменти у всеукраїнських мережах "Аптека 911" та "Аптека оптових цін", західноукраїнській "Аптека ЗІ", а також у мережах "Конекс" (Вінницька область) та "Фармація Запоріжжя" (Запорізька область).

Нагадаємо, в Україні діє Програма медичних гарантій, яка передбачає безоплатні ліки. В оновленому реєстрі 462 лікарські засоби. З них 149 - повністю безоплатні, 313 - з доплатою.

Читайте також