В Україні зареєстрували вакцину Janssen проти COVID-19

Для повної імунізації достатньо однієї дози
Головне
В Україні зареєстрували вакцину Janssen проти COVID-19
Вакцинація (Фото: pixabaycom)
5 Липня 2021, 12:58
читать на русском

В Україні зареєстрували векторну вакцину Janssen проти COVID-19. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С, а для повної імунізації достатньо однієї дози.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що 2 липня 2021 року МОЗ Україні зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) проти COVID-19 для екстреного медичного застосування.

Janssen - це векторна вакцина розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson. Вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, що кодує шипоподібний білок вірусу SARS-CoV-2. Потребує температури зберігання від +2 до +8 С. Для повної імунізації достатньо однієї дози, - йдеться у повідомленні.

Всесвітня організація охорони здоров'я зареєструвала вакцину до екстреного застосування, а дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн.

Раніше до України завезли 500 доз вакцини Janssen з дотриманням порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники цієї компанії працюють на Алясці у сфері рибальства і мали вакцинуватися сертифікованою в США вакциною для того, щоб їх пустили в цю країну.

Нагадаємо, у США  зафіксували побічні реакції від вакцини Johnson&Johnson. Два пункти масової вакцинації в Північній Кароліні і Колорадо тимчасово закрили після того, як деякі люди відчули нездужання  після щеплення вакциною Johnson & Johnson.

Читайте також