В Україну завезли незареєстровану вакцину від Johnson&Johnson

Препарат привезли для щеплення працівників однієї з американських компаній
В Україну завезли незареєстровану вакцину від Johnson&Johnson
Вакцина, коронавірус (фото: Flicr)
27 Травня 2021, 15:01
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я дозволило ввезти до України 500 доз вакцини від коронавірусу Janssen виробництва компанії Johnson&Johnson для вакцинації працівників компанії зі США.

Про це пише Укрінформ з посиланням на пресслужбу МОЗ України.

Вакцина виробництва Johnson&Johnson ще не зареєстрована в Україні. 500 доз цієї вакцини було завезено згідно з затвердженим порядком ввезення незареєстрованих лікарських засобів виключно для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку та забезпечила дотримання температурного режиму. Співробітники компанії працюють на Алясці у сфері рибальства, тож вакцинація сертифікованою в США вакциною є вимогою в’їзду на територію Сполучених штатів Америки, - зазначили у МОЗ.

Відомо, що приватна компанія надала МОЗ всі необхідні документи. 14 травня МОЗ видало наказ про дозвіл ввезення на територію України вакцини Johnson&Johnson для щеплення працівників компанії.

Читайте також

За інформацією МОЗ, станом на ранок 27 травня щеплення вакциною Janssen отримало 224 українці.

Нагадаємо, у США  зафіксували побічні реакції від вакцини Johnson&Johnson. Два пункти масової вакцинації в Північній Кароліні і Колорадо тимчасово закрили після того, як деякі люди відчули нездужання  після щеплення вакциною Johnson & Johnson.