В Україні збільшилася кількість дітей, які постраждали від війни

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області
Важливо
В Україні збільшилася кількість дітей, які постраждали від війни
Війна в Україні / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
14 Квітня 2022, 10:13
читать на русском

Від початку війни в Україні загинуло 197 дітей та 351 - отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора в Telegram.

Більше 548 дітей постраждали в Україні з 24 лютого 2022 року внаслідок збройної агресії російської федерації. При цьому 197 дітей загинуло та більше 351 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 115, Київській - 105, Харківській - 81, Чернігівській - 54, Миколаївській - 40, Херсонській - 38, Луганській - 36, Запорізькій - 23, столиці - 16, Сумській - 16, Житомирській - 15.

На території Гостомеля та Бучі в Київській області виявили тіла дітей 4 і 10 років із тілесними ушкодженнями, а також обгоріле тіло 17-річного хлопця.

У лютому окупанти розстріляли цивільний автомобіль на контрольно-пропускному пункті в Чорнобильську зону поблизу с. Дитятки Київської області, в результаті чого загинули батько та його неповнолітній син.

Своєю чергою під час обстрілу залізничного вокзалу м. Краматорська загинуло семеро дітей. В лікарні померли ще дві дитини.

Нагадаємо, російські військові викрадають дітей та цивільних, гвалтують жінок та неповнолітніх, займаються мародерством. Вони продовжують знущатися з мирних мешканців.

Читайте також

1