Окупанти викрали вже понад 2000 дітей та продовжують знущатися з цивільних

Загарбники депортують силою українців на територію росії
Окупанти викрали вже понад 2000 дітей та продовжують знущатися з цивільних
Українські діти у знищеному росіянами місті, війна / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
29 Березня 2022, 18:52
читать на русском

Російські військові викрадають дітей та цивільних, гвалтують жінок та неповнолітніх, займаються мародерством. Вони продовжують знущатися з мирних мешканців.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час телемарафону UAразом.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення на територію України окупанти викрали більш як 2000 дітей.

Немає такого злочину проти людей і людяності, який би не скоїли окупанти. Вони депортують наших людей на територію Росії, силою, гвалтують жінок, неповнолітніх дівчат, займаються мародерством, вони вивезли в РФ вже більше двох тисяч дітей і ми не знаємо де вони, ми не маємо навіть повного переліку цих дітей, чи є у них родини, як вони потім знайдуть свої рідних, - заявив президент.

Зеленський закликав ЄС негайно відреагувати на військові злочини росії, оскільки окупант продовжує розколювати союз зсередини.

Рівень зла, який принесли на нашу землю, нормальній людині було б просто неможливо уявити, я закликаю вас ...Не може бути у Європі філіалів РФ, які розколюють ЄС зсередини, - додав він.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський розповів, що декого з українських мерів, яких викрали російські окупанти, знайшли мертвими. Йдеться не про одне вбивство.

Читайте також

1