В Україні здешевшають квитки на внутрішні авірейси

Зниження вартості очікується від 1-2% до 10-12%
Ексклюзив
В Україні здешевшають квитки на внутрішні авірейси
Літак Фото: Oleg Magni з Pexels
10 Грудня 2021, 15:49
читать на русском

Вартість квитка на внутрішні авіарейси для українців може знизитися, якщо знизять податок на внутрішні пасажирські авіаперевезення. 

Про це повідомив заступник генерального директора з комерційної діяльності та стратегічного розвитку міжнародного аеропорту "Бориспіль" Георгій Зубко ексклюзивно для Парламент.UA.

Варто зауважити, що прямий ефект на зниження кінцевої ціни авіаквитка від скасування ПДВ на внутрішніх рейсах для пасажира можна очікувати від 1-2% до 10-12%. Але максимальний ефект, звичайно, буде можливим тільки у разі, якщо від податку звільнити всі послуги, які комплексно необхідні та безпосередньо пов'язані з виконанням внутрішнього рейсу, - сказав Зубко.

Під такими послугами він має на увазі послуги з обслуговування повітряних суден та пасажирів в аеропорту, послуги з наземного обслуговування повітряних суден та пасажирів в аеропортах, оренда аеропортових приміщень у частині використання для обслуговування міжнародних рейсів, послуги персоналу з обслуговування повітряних суден.

Нагадаємо, у квітні Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів запровадить нульову ставку ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення з метою здешевлення авіаквитків.