В Україні змінили правила доступу адвоката до підозрюваного

Захисник може зустрічатися з клієнтом у будь-які дні з 7:00 до 20:00 без спеціальних дозволів
В Україні змінили правила доступу адвоката до підозрюваного
Верховна Рада України (фото: iportal.rada.gov.ua)
19 Лютого 2021, 16:27
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон щодо забезпечення доступу адвоката до особи, яка має право на захист та підозрюється у вчиненні правопорушення (проєкт №2063).

Відповідне рішення ухвалили народні депутати на засіданні у п'ятницю, 19 лютого. "За" проголосували 330 парламентарів.

Цей закон зобов’язує не пізніше 24 годин письмово інформувати захисника підзахисного щоразу, як змінюються будь-які умови його тримання.

Особа, яка взята під варту, має право на необмежені у часі та кількості зустрічі з захисником у будь-які дні (робочі, вихідні, святкові) з 7:00 до 20:00 години без спеціального дозволу на її вимогу.

Читайте також

Згідно з документом, передбачається відповідальність керівника адміністрації установи виконання покарань за розміщення засуджених, які прибули до установи, забезпечення їх побачення.

Також встановлюється, що кількість близьких родичів, які мають право на побачення із засудженим, є необмеженою, відмова у наданні дозволу на побачення з близькими родичами, має бути обґрунтованою, та може бути оскарженою в суді. Своєю чергою, відмова надсилається близьким родичам, які ініціювали побачення, та вручається засудженому негайно після її оформлення тощо.

Нагадаємо, що на позачерговому засіданні у вівторок, 23 лютого, Верховна Рада розгляне вето президента Володимира Зеленського на законопроєкт №4531 про держслужбу, який врегульовує повноваження в.о. міністрів.

1