Верховна Рада ліквідувала податкову міліцію

Замість податкової міліції запрацює Бюро економічної безпеки
Головне
Верховна Рада ліквідувала податкову міліцію
Народні депутати у Верховній Раді Фото: rada.gov.ua
29 Січня 2021, 12:20
читать на русском

Народні депутати Верховної Ради України ухвалили закон, яким ліквідовуються органи податкової міліції.

Як повідомляє пресслужба парламенту, законом змінюється дата набрання чинності окремих положень Податкового кодексу України щодо діяльності органів податкової міліції, але узгоджується дата її ліквідації з початком діяльності Бюро економічної безпеки.

 Закон змінює дату набрання чинності окремих положень Податкового кодексу України щодо діяльності органів податкової міліції, узгодивши дату її ліквідації з початком діяльності Бюро економічної безпеки, - зазначається у пояснювальній записці до документа.

Читайте також

Бюро економічної безпеки має розпочати свою діяльність з дня прийняття рішення Кабміном, але не пізніше 6 місяців з дня набрання чинності законом "Про Бюро економічної безпеки України".

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада у першому читанні схвалила за основу проєкт Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України".

Законопроєкт спрямовано на підвищення інституційної спроможності СБУ із забезпечення державної безпеки та приведення законодавства України, що регулює її діяльність. Цей законопроєкт має замінити закони України "Про Службу безпеки України" і "Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України", якими наразі регулюється діяльність СБУ.

1