В Україні змінили процедуру отримання водійських прав

Навчання в автошколі розділять на два етапи: теоретичний і практичний
Головне
В Україні змінили процедуру отримання водійських прав
Водійські права (фото: з відкритих джерел)
23 Травня 2022, 08:27
читать на русском

В Україні змінили процедуру навчання в автошколах та отримання водійського посвідчення під час війни.

Про це повідомив керівник головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко під час брифінгу.

Таким чином Мойсеєнко зазначив, що практичний іспит майбутні водії можуть скласти в будь-якому сервісному центрі МВС. Також пізніше стане можливим отримування водійських прав у будь-якому центрі МВС.

Зараз ми юридично закріпили можливість отримання такого посвідчення в будь-якому сервісному центрі МВС. Таке ж рішення торкнулося осіб, в яких закінчився строк позбавлення права керування. Вони можуть отримати своє посвідчення водія і скласти іспит у будь-якому сервісному центрі, - пояснив він.

Щодо навчання в автошколах, то на законодавчому рівні закріплена можливість здійснювати теоретичну підготовку учнів дистанційно через Zoom, Skype, Google Meet.

Також на 20% скоротили вміст тем для теоретичної підготовки для водіїв категорії B, C1C, C1E та CE та збільшили практичне навчання.

Ми збільшили можливості для практичного навчання керування транспортними засобами для категорії В, C1E та CE. Зараз це 5 годин на день. Раніше майбутні водії перші 8 годин могли навчатися по 2 години щодня, в подальшому - по 4 години. Зараз ми зменшили загальну тривалість підготовки водія з 2,5 до 1,5-2 місяців, - сказав Євген Мойсеєнко.

Своєю чергою навчання в автошколі розділили на два етапи: теоретичний і практичний. Майбутні водії спочатку проходитимуть теоретичну підготовку, без складання іспиту. Спочатку людина отримуватиме свідоцтво, а потім звертатиметься до сервісного центру МВС для складання іспиту.

Він зазначив, що після теоретичного іспиту кандидат у водії проходитиме навчання в автошколі з практичного керування. Потім він складатиме іспит та отримуватиме свідоцтво про закінчення практичної підготовки. Після цього протягом двох років він повинен звернутися до будь-якого сервісного центру МВС для складання практичного іспиту та отримання прав.

Мойсеєнко додав, що нововведення стануть доступними через два місяці з момент їх оприлюднення та діятимуть на постійній основі.

Нагадаємо, в Україні під час війни державні послуги для водіїв доступні у ЦНАПах та сервісних центрах МВС.

Читайте також

1