В Україні зростуть пенсії та мінімальна зарплата: подробиці від Мінсоцу

Уряд збільшив бюджет Пенсійного фонду України на 18,5 млрд
Головне
В Україні зростуть пенсії та мінімальна зарплата: подробиці від Мінсоцу
Гроші, гривня Фото: сторінка НБУ у Фейсбук
10 Жовтня 2021, 11:38
читать на русском

Кабінет міністрів вніс зміни до бюджету Пенсійного фонду України на 2021 рік та збільшив його на 18,5 мільярдів гривень для забезпечення своєчасних та в повному обсязі виплат пенсій.

Як повідомляє Міністерство соціальної політики, це дозволить планово підвищити пенсії з 1 грудня. Підвищення відбудеться у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати до 6500 грн.

Зазначається, що уряд також збільшив дохідну та витратну частини Пенсійного фонду України, зокрема у зв’язку з проведенням виплат з 1 липня:

  • щомісячної доплати до пенсій, призначених військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції), поліцейським та деяким іншим особам;
  • підвищених мінімальних пенсійних виплат учасникам бойових дій;
  • підвищених пенсійних виплат особам з інвалідністю, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • мінімальних пенсійних виплат особам з інвалідністю І групи.

Уряд послідовно проводить заходи щодо підвищення соціальних стандартів для українців. Збільшення пенсій, зарплат та соціальних виплат відбувається на регулярній основі, - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в наступному 2022 році мінімальна пенсійна виплата у людей від 70 років при наявності страхового стажу 35 років у чоловіка та 30 років у жінки буде не меншою, ніж три тисячі гривень.

Читайте також

1