В Україні з`явиться застосунок "Мрія": що він включатиме

В додатку буде шкала успішності, доступ до знань та власна бібліотека контенту.
В Україні з`явиться застосунок "Мрія": що він включатиме
17 Лютого 2024, 07:39
читать на русском

Кабінет міністрів розширив повноваження Міністерства цифрової трансформації. Це дозволить відомству розробити застосунок "Мрія", яким будуть користуватись школярі та їх батьки.

Хто буде користуватись "Мрією"

Застосунок буде створено для учнів та їх батьків. У ньому можна буде відстежувати академічну успішність та формувати необхідні для самореалізації дитини завдання.

Також у додатку можна буде отримати інформаційну підтримку, користуватися освітніми та інформаційними ресурсами, навчальними аудіо- та відеоматеріалами.

"Мрія" дозволить збирати, обробляти, накопичувати та передавати дані про освітній процес.

Що буде доступно на першому етапі створення

На першому етапі в ньому будуть доступними:

  • особистий кабінет учня із програмами розвитку здібностей та шкалою успішності;
  • інтерактивні та мультимедійні навчальні матеріали;
  • збір, оброблення, накопичення, передавання даних про освітній процес;

Мрія-ID - альтернатива учнівського квитка в застосунку

У застосунку також планують використовувати штучний інтелект. Це дозволить зменшити навантаження на вчителів, а учням та батькам надасть унікальні освітні можливості.

Що каже міністр освіти Лісовий

"Мрія для учня - це вхід в особистий освітній простір та можливість побудувати індивідуальну освітню траєкторію. ​​Застосунок зможе дати кожному учню й учениці алгоритм того, на що звернути увагу, чому присвятити більше часу та які саме освітні матеріали стануть у пригоді", - пише Оксен Лісовий.

За його словами, освіта має створювати можливості для самореалізації учня. Також необхідно розвивати майбутнє дітей та їх таланти.

"Саме це допоможе розвинути людський капітал, а заразом і сильну економіку. Тож крок за кроком рухаємося у цьому напрямку", - сказав міністр.

Нагадаємо, у анонсованому Президентом Володимиром Зеленським додатку "Мрія" в першу чергу з’являться оцифровані документи про освіту.

Окрім освітніх документів у "Мрії" в майбутньому будуть пропонуватися навчальні програми, виходячи з уподобань здобувача освіти.

Також у додатку будуть цифровізовані документи про державну освіту, а і проходження сертифікованих онлайн-курсів.