В українській економіці не може бути "тіньового" компонента, - Зеленський

В умовах воєнного часу наразі будь-яка економічна активність — офіційна чи неофіційна — є питанням просто виживання
Важливо
В українській економіці не може бути "тіньового" компонента, - Зеленський
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
10 Червня 2022, 17:14
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що з огляду на постійну військову загрозу з боку росії в Україні більше не може бути "тіньової" економіки.

Про це глава держави сказав у відеозверненні.

За його словами, наразі в Україні ведеться багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави й у час війни, і тоді, коли повернемо мир. Він наголосив одній фундаментальній деталі - Україна не може собі дозволити, аби в Україні залишилась "тіньова" економіка.

Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави й у час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. І ця деталь — фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини: ті, хто захищає нашу Незалежність, і ті, хто працює так, щоби забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася „тіньова“ частина економічного життя, — сказав президент.

Зеленський наголосив, в умовах воєнного часу наразі будь-яка економічна активність — офіційна чи неофіційна — є питанням просто виживання.

Нагадаємо, що Україна хоче отримати додаткову фінансову допомогу в розмірі 20 млрд доларів на фінансування дефіциту державного бюджету.