В Україну іде потепління

Тепла погода триматиметься до кінця жовтня
В Україну іде потепління
Осінь (фото: picabu)
21 Жовтня 2022, 08:12
читать на русском

Відсьогодні, 21 жовтня, в Україні розпочнеться потепління, а дощі відступлять.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила синоптик Наталка Діденко.

Утім, потепліє не до максимально високих температур, попередила вона, проте в західних областях та на півдні температура повітря становитиме +10...+14 градусів, на решті території буде +8...+12 градусів. Вночі все одно буде холодно, бо очікується, за її попередженням, від 2 морозу до 4 тепла.

У п'ятницю, 21 жовтня, в більшості областей опадів не буде, навіть визиратиме сонце.

Атмосферні фронти гулятимуть поки що по Західній Європі, лише в нічні години на сході України завтра пройде невеликий дощ, - повідомила Діденко.

Вітер в Україні відсьогодні стихне і буде помірним.

У Києві 21-го жовтня ані дощу, ані снігу - день із мінливим сонечком, вітер послабне. Найближчої ночі у столиці близько нуля, на околицях до 1-3 градусів морозу, впродовж дня потепліє до +10, +11 градусів.

Надалі потепління зміцніє, дощі з'являться в Україні у неділю, 23-го жовтня, - розповіла синоптик.

Тепла погода в Україні збережеться до кінця місяця. Температура повітря зросте до +15...+19, а на півдні навіть до +21 удень. Температурний режим у темний час доби коливатиметься в межах +5...+10, а на півночі +3...+7.

Нагадаємо, вже на початку листопада слід чекати перших нічних "мінусів" та раннього снігу. Останні дні жовтня розпочнуть сезон похолодання, а в першій декаді листопада ймовірні нічні заморозки до -3 градусів