В Україну наступного тижня прибуде місія МВФ - Мінфін

Сторони обговорять подальшу співпрацю
В Україну наступного тижня прибуде місія МВФ - Мінфін
МВФ (фото: ЕРА)
14 Вересня 2021, 11:29
читать на русском

Наступного тижня в Україну прибуде місія Міжнародного валютного фонду.

Про це заявили представники Мінфіну під час зустрічі з віцепрезидентом Світового банку у справах Європи та Центральної Азії Анною Б'єрде, передає пресслужба міністерства.

Ми цінуємо співпрацю зі Світовим банком. Вона дозволила Україні зберегти макрофінансову стабільність та профінансувати дефіцит бюджету у важкий рік. Також, що є надзвичайно важливим, цього року ми маємо достатньо коштів для придбання необхідної кількості вакцин, - заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Разом з тим сторони обговорили умови отримання "Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення", співробітництво з Міжнародним валютним фондом, результати реалізації спільних проєктів, зелений перехід в Україні та основні напрями подальшої співпраці двох сторін.

Попередньо Світовий банк планує винести питання Другої позики на політику розвитку у сфері економічного відновлення на засідання Ради директорів у грудні 2021 року

Нагадаємо, що Україна на початку жовтня 2021 року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) у розмірі 700 млн доларів.

Читайте також

1