В Україну з Росії незаконно завезли понад 600 залізничних вагонів

Вагони завезли та поставили на облік за підробленими документами
В Україну з Росії незаконно завезли понад 600 залізничних вагонів
Вагони потяга (Фото: Укрзалізниця)
8 Квітня 2021, 19:07
читать на русском

Правоохоронці викрили незаконну схему ввезення на митну територію України у режимі імпорту залізничних вагонів з Російської Федерації.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції України.

Правоохоронці встановили, що підприємець з РФ завіз на митну територію України понад 600 залізничних вагонів, які надалі взяли на облік за підробленими документами щодо їх походження.  Крім того, строк експлуатації частини вагонів закінчився у 2020 році.

Такі дії суперечать вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 року № 1147 "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять із Російської Федерації". Зокрема постановою передбачено пряму заборону ввезення з РФ на митну територію України залізничних вагонів.

Сьогодні, 8 квітня, на території міста Києва та Київської області проведено обшуки, під час яких вилучено документацію щодо придбання залізничних вагонів у юридичних та фізичних осіб РФ та ввезення їх на митну територію України.

Читайте також

Триває досудове розслідування. За фактами зловживання службовим становищем і службового підроблення фігурантам загрожує позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше СБУ блокувала постачання до регіональної філії "Львівської залізниці" неякісних запчастин російського виробництва, які ввозились контрабандою через окуповані території Донбасу.

1