На "Львівську залізницю" постачали неякісні запчастини з Росії

Неякісну продукцію возили через окупований Донбас
На "Львівську залізницю" постачали неякісні запчастини з Росії
Укрзалізниця / Facebook
18 Листопада 2020, 18:16
читать на русском

СБУ блокувала постачання до регіональної філії "Львівської залізниці" неякісних запчастин російського виробництва, які ввозились контрабандою через окуповані території Донбасу.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Оборудка діяла протягом 2019-2020 років. Її організатори ‒ комерсанти, яким сприяли посадовці регіональної філії. Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання.

За висновками експертів, своїми діями фігуранти не лише завдали значних економічних збитків АТ "Укрзалізниця", але й створювали реальні передумови до виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізниці.

Через реалізацію таких протиправних механізмів могло здійснюватися фінансування так званих "ДНР" та "ЛНР". Крім того, незаконні схеми гальмують розвиток вітчизняних машинобудівних підприємств, які виготовляють або планують виготовлення даної продукції, створюючи при цьому додаткові робочі місця, - зауважили в СБУ.

У межах кримінального провадження у Львові та Києві проводяться обшуки у посадовців "Укрзалізниці" та в офісах комерційних структур постачальників.

Досудове розслідування триває.

Читайте також

Нагадаємо. вчора стало відомо, що на псевдоремонті дизелів "Укрзалізниці" розікрали майже 60 мільйонів гривень.

Також повідомлялося, що "Укрзалізниця" збільшує кількість воєнізованої охорони для додаткового контролю в електричках. УЗ підтримує рішення уряду не припиняти роботу громадського транспорту, попри посилення карантину.

1