В уряді попередили про можливість дострокового локдауну

Немчінов назвав умову для введення жорсткого карантину раніше 8 січня
Головне
В уряді попередили про можливість дострокового локдауну
Карантин, свічка Фото: cottonbro Pexels
14 Грудня 2020, 08:48
читать на русском

В Україні можуть ввести посилений карантин раніше 8 січня за умови стрімкого зростання захворюваності на коронавірус, заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

За його словами, у Кабінеті міністрів України вважають за необхідне почати посилений карантин раніше заявленої дати 8 січня за умови стрімкого збільшення кількості нових випадків захворювання на коронавірус.

Він (досьє Олега Немчінова) зазначив, що головним показником для введення жорсткого карантину раніше 8 січня може стати захворюваність на рівні 32-35 тисяч нових випадків на добу.

Також Немчінов наголосив, що під час оцінки ситуації буде враховуватися наповненість ліжок для хворих на COVID-19.

Читайте також

Зараз ми говоримо про цифру 32-35 тисяч хворих на день. Але треба розуміти, скільки було введено ліжок COVID-пакета, скільки ліжок було забезпечено киснем і скільки лікарень було залучено до подолання коронавірусної інфекції, - сказав Немчінов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Міністр також розповів, що МОЗ працює над збільшенням ліжкофонду та над збільшенням забезпеченості лікарняних ліжок киснем.

У нас постійно збільшується ліжкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі потреби довести його до 90 тисяч. У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченим киснем, до кінця року стоїть завдання вийти на більш ніж 40 тисяч, а в перспективі - на 75 тисяч, - сказав Немчінов.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, чи можливий локдаун у лютому. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, якщо уряд не оголосить локдаун у січні, "то нам доведеться гарантовано екстрено робити в лютому на тлі великого зростання захворюваності".

1