В Японії за місяць від самогубств померло більше, ніж від COVID-19

Дуже багато жінок вкорочують собі віку
В Японії за місяць від самогубств померло більше, ніж від COVID-19
Японка (фото: Pexels)
1 Грудня 2020, 01:29
читать на русском

В Японії тільки за жовтень покінчили життя самогубством більше людей, ніж померло від COVID-19 від початку року. За місяць було зареєстровано 2 153 самогубства, від початку року через коронавірус померло 2 087 осіб.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на статистику поліції в цій країні.

Серед жінок кількість суїцидів в жовтні зросла на 83 відсотки в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, серед чоловіків - на 22 відсотки. При цьому чоловіків, які вирішили накласти на себе руки, в країні все одно більше, ніж жінок.

Читайте також

Як розповідає доцент Університету Васеда Мічіко Уеда, який займається проблемою самогубств, причиною зростання статистики могла стати пандемія коронавірусу. Це могло статися через те, що багато японців втратили роботу. Багато жінок працювали в готелях, кафе, роздрібної торгівлі - сферах, де звільнення були особливо значними.

Зазначається, що від березня в Японії працює цілодобова гаряча лінія з питань психічного здоров'я під назвою "Місце для тебе". В середньому фахівці лінії отримують понад 200 дзвінків на день, і переважна кількість тих, що дзвонять - жінки. Вони зазвичай телефонують з 22.00 до 4.00 і розповідають, що не хочуть жити, тому що втратили роботу або не знають, як далі ростити дітей.

Читайте також

Як відомо, Японія давно бореться з одним з найвищих показників самогубств у світі. Серед причин суїцидів в країні експерти називають перероблювання, тиск в школі, соціальну ізоляцію та стигматизацію проблем з психікою.

Нагадаємо, 10 жовтня повідомлялося, що у Дніпрі в квартирі по вулиці Гоголя знайшли тіло чоловіка з вогнепальним пораненням, а поруч був пістолет. Відомо, що загиблий був лікарем. Попередня причина суїциду - підозра на коронавірус.

1