Вагнерівці поповнюють своє військо зеками з Ростовської області - ЗМІ

Власник ПВК "Вагнер" завербував на війну тисячу в'язнів
Вагнерівці поповнюють своє військо зеками з Ростовської області - ЗМІ
Ліквідація вагнерівців Фото: https://www.facebook.com/58OMPBr/
3 Вересня 2022, 21:12
читать на русском

Російський бізнесмен євгєній прігожін, якого ЗМІ називають власником приватної військової компанії "Вагнер" завербував на війну в Україну тисячу в'язнів з ростовської колонії.

Про це повідомляє видання "Вот так".

Зазначається, що прігожін днями побував у виправній колонії №15 у супроводі одного з керівників ПВК дмітрія уткіна - обидва прилетіли на особистому гелікоптері прігожіна.

У колонії наближений до російського президента бізнесмен шукав убивць та грабіжників для війни в Україні.

Один з арештантів повідомив виданню, що прігожін, виступаючи перед в'язнями колонії сказав, що на війні вони можуть робити з українцями все, що заманеться, уточнивши, що їх за це не каратимуть.

В'язням, що записалися в ПВК, пообіцяли не лише свободу через пів року служби, а й можливість знову воювати, якщо вони знову потраплять за ґрати. Ті, хто вирішив піти на фронт, прігожін попередив: за провини на них чекає смертна кара. Він сказав їм, що командири "Вагнера" розстрілюватимуть "штрафбатівців" за вживання наркотиків, спроби втечі та здачі в полон.

Повідомляється, що в двох колоніях уткін та прігожін завербували тисячу в'язнів, що майже дорівнює штату двох піхотних батальйонів.

Також стало відомо, що російський президент нагородив медаллю "За відвагу "ватажка бандитського угруповання івана непаратова, якого у 2013 році його засудили до 25 років ув'язнення за вбивство п'яти осіб, розбійні напади, здирство, шахрайство та незаконне зберігання зброї.

Видання The Insider пише, що він загинув на початку серпня під Бахмутом (колишній Артемівськ) у Донецькій області.

Зазначається, що відсидівши 12 років, непаратов уклав контракт із ПВК "Вагнер" ​​і вирушив воювати на схід України, де загинув від "вогнепального вибухового осколкового проникного наскрізного поранення голови".

Нагадаємо, за даними розвідки, проти ЗСУ воюють близько 4,5-5 тисяч найманців "групи Вагнера".

1