Вакцина Pfizer коштуватиме для ЄС 15,5 євро за дозу

Офіційна встановлена компанією ціна - 12 євро
Вакцина Pfizer коштуватиме для ЄС 15,5 євро за дозу
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
21 Листопада 2020, 01:04
читать на русском

Вакцина від COVID-19, яку розробили американська Pfizer і німецька BioNTech, буде коштувати для Європи по 15,5 євро за дозу. Загалом Євросоюз витратить на закупівлю вакцини від Pfizer від 3,1 до 4,65 млрд євро і ще близько 5 млн євро за альтернативну вакцину CureVac.

Про це повідомляє Reuters.

Вакцина-кандидат від Pfizer-BioNTech потребує дворазового введення з проміжком у часі. Це означає, що щеплення однієї людини буде коштувати близько 31 євро, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

За даними агентства, ціна для ЄС від компаній буде нижчою, ніж для американського ринку. У липні уряд США домовився з Pfizer про закупівлю вакцини за $19,5 за дозу на 100 млн доз з можливістю докупівлі ще 500 млн на окремих умовах. Нижча ціна вакцини для Європи пов'язана з тим, що одному з розробників препарату - BioNTech - Євросоюз надав фінансову підтримку.

Ціна дози ще однієї, німецької вакцини CureVac, становитиме для ЄС 10 євро за перші 225 млн доз. Офіційна встановлена компанією ціна - 12 євро. Євросоюз уклав угоду на постачання 405 млн доз вакцини німецької компанії, поставки можуть початися вже в березні, - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що вчора, 20 листопада, концерн Biontech і Pfizer подали в США запит про реєстрацію вакцини від коронавірусу. Вакцина показала 95% ефективності.

1