Ціна вакцини від COVID-19 буде нижчою за ринкову - ЗМІ

Ціни в різних регіонах і країнах теж будуть відрізнятися
Ціна вакцини від COVID-19 буде нижчою за ринкову - ЗМІ
Вакцина (фото: з відкритих джерел)
11 Листопада 2020, 02:11
читать на русском

Ціна вакцини від COVID-19, яку розробляють фармацевтичні компанії BioNTech і Pfizer, буде нижчою за ринкову. Також ціни будуть диференціювати між країнами і регіонами.

Про це заявив стратегічний керівник BioNTech Райан Річардсон, передає Reuters.

Ми намагалися дотримуватися збалансованого підходу, який визнає, що інновації потребують капіталу та інвестицій. Але ми плануємо встановлювати ціни на нашу вакцину значно нижче типових ринкових ставок з урахуванням ситуації, в якій ми знаходимося, і з метою забезпечити широкий доступ, - зазначив Річардсон.

Він також розраховує, що ціни в різних регіонах і країнах теж будуть відрізнятися.

Читайте також

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

У третій фазі випробуваннях взяли участь майже 44 тис. добровольців різного етнічного походження, віку та статі. Зазначається, що люди однакового етнічного походження виявились однаково захищеними.

Виробники заявили, що серйозних побічних ефектів немає. Якщо ключові показники будуть безпечні за тиждень, у світу може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією.

1