Вакцинація дітей від COVID-19: МОЗ дозволило щеплювати підлітків від 12 років

Вакцинація дозволена незалежно від приналежності до групи ризику
Важливо
Вакцинація дітей від COVID-19: МОЗ дозволило щеплювати підлітків від 12 років
Діти, коронавірус (Фото: picabu)
26 Жовтня 2021, 10:19
читать на русском

МОЗ дозволило щеплювати від COVID-19 дітей віком від 12 до 17 років.

Про це повідомили в МОЗ.

Рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що дозволили щеплювати дітей вакциною Pfizer/BioNTech.

Проте застосування вакцини протипоказане у випадку наявності в анамнезі серйозної алергічної реакції на один із її компонентів.

Дітям, які перенесли міокардит або перикардит після першої дози вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech необхідно відкласти введення другої дози в серії щеплень COVID-19 до отримання додаткових наукових даних, - пояснили в МОЗ.

Також у МОЗ рекомендують відтерміновувати вакцинацію дітей, які перенесли дитячий мультисистемний запальний синдром до отримання додаткових наукових даних.

Вакцина Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2 доз (0,3мл) з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб, - додали в МОЗ.

Необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцини проти ковід та проти інших інфекційних хвороб, за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу

Нагадаємо, головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, в Україні наразі не планують масово вакцинувати від коронавірусу підлітків.

Читайте також

1