Вакцини Pfizer і BioNTech отримає Україна від США

Передача препаратів відбудеться у рамках програми COVAX
Головне
Вакцини Pfizer і BioNTech отримає Україна від США
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech Фото: NHEE News
6 Липня 2021, 09:37
читать на русском

Україна отримає від Сполучених Штатів Америки вакцини Pfizer і BioNTech у рамках програми COVAX.

Про це сказала тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час візиту до пункту вакцинації від COVID-19 в Одесі, повідомляє пресслужба американського посольства в Україні.

За словами Квін, передача вакцин відбудеться через програму COVAX в рамках планів США з придбання і транспортування 500 млн доз вакцин Pfizer і BioNTech.

Сполучені Штати відіграють важливу роль у допомозі Україні та іншим країнам світу та забезпечити їх достатньою кількістю вакцин, аби кожен охочий міг її отримати. Сполучені Штати є найбільшим донором міжнародної програми COVAX... Приблизно місяць тому президент Байден оголосив про плани США придбати 500 мільйонів додаткових доз вакцин Pfizer BioNTech COVID-19 для передачі їх COVAX – програмі, за якою ці вакцини розподіляються по всьому світові, включно з Україною, - нагадала вона.

Квін нагадала, що високий рівень вакцинації у США допоміг значно знизити рівень захворюваності на COVID-19.

І я лише сподіваюся, що Україна отримає такий самий результат завдяки широкій програмі вакцинації по всій країні, - додала представниця США.

Нагадаємо, на початку червня в Україну доставили ще 66 690 доз вакцини Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents.

Читайте також

1