У США підтвердили 95% ефективність вакцини Pfizer і BioNTech

Такий рівень ефективності досягається через сім днів
У США підтвердили 95% ефективність вакцини Pfizer і BioNTech
Коронавірус, вакцина (фото: Pexels)
8 Грудня 2020, 17:32
читать на русском

Управління з питань якості продовольства і медикаментів (FDA) Сполучених Штатів підтвердило 95% ефективність вакцини Pfizer і BioNTech.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Такий рівень ефективності досягається через сім днів після введення другої дози вакцини. При цьому ефективність вакцини після першої дози становить близько 82%.

У запланованих проміжних і фінальних аналізах ефективність вакцини через сім днів після другої дози становила 95% учасників без підозр на те, що вони перехворіли на інфекцію SARS-CoV-2 і понад 94% в групі учасників, які теж перехворіли, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Проте поки невідомо, чи знижується рівень захисту від коронавірусу через три тижні після першого введення препарату. При важких випадках захворювання введення першої дози препарату було ефективним у 88,9% випадків.

Нагадаємо, що 90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Велика Британія - перша країна у світі, яка почала використовувати вакцину Pfizer після того, як регулятори схвалили її використання минулого тижня.

Читайте більше у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.

1