ВАКС хоче примусово привести до суду нардепа Дубневича у справі Укрзалізниці

Йдеться про розкрадання 93 мільйонів гривень на цьому підприємстві
ВАКС хоче примусово привести до суду нардепа Дубневича у справі Укрзалізниці
Ярослав Дубневич
27 Жовтня 2023, 10:35
читать на русском

26 жовтня 2023 року колегія суддів ВАКС після неявки до суду народного депутата Ярослава Дубневича, обвинуваченого у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ "Укрзалізниці", постановила здійснити до нього привід. Здійснення приводу доручено детективам НАБУ.

Про це повідомили в пресслужбі САП.

Крім того, ВАКС зобов’язав нардепа сплатити понад 5 368 грн штрафу за неявку у судове засідання та невиконання обов’язку підкоритися законним вимогам суду.

Указана ухвала суду набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Наступне засідання у справі призначено на 02.11.2023.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили Дубневичу про підозру ще в одній справі про організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку.

Син народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у розкраданні газу на два мільярди гривень, живе з родиною у Словаччині. Ще у 2019-му перед одержанням першої підозри. яка стосувалася розкрадання 93 млн грн з Укрзалізниці, Дубневич-старший встиг переписати основні активи на свого сина Юрія, тим самим унеможливив арешт майна.

Родина розшукуваного за заволодіння 2,1 млрд грн нардепа Ярослава Дубневича у повному складі перебралася до Словаччини. За кордон виїхав не лише син нардепа з родиною, але й донька.

Читайте також

1