ВАКС закрив справу ще двох чиновників щодо недостовірного декларування

Суд задовільнив клопотання
ВАКС закрив справу ще двох чиновників щодо недостовірного декларування
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
12 Листопада 2020, 14:10
читать на русском

Вищий антикорупційний суд закрив ще два кримінальні провадження у справі про декларування недостовірної інформації.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Мова йде про колишнього генерального директора Державного концерну "Укроборонпром" Павла Букіна та голову Дружківського міського суду Донецької області Геннадія Молибога.

У четвер, 12 листопада, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання захисників обвинувачених щодо закриття кримінального провадження за обвинуваченням останніх у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 КК України, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що провадження закриті у зв’язку з тим, що 27 жовтня Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу про декларування недостовірної інформації.

Читайте також

Нагадаємо, що у НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

5 листопада Вищий антикорупційний суд закрив справу про обвинувачення одеського міського голови Геннадія Труханова у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік, оскільки Конституційний Суд скасував відповідальність за цією статтею.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі: КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.