У КСУ озвучили свій план виходу з конституційної кризи

Суддя Мойсик вважає, що законопроект Разумкова виглядає як компромісний варіант
У КСУ озвучили свій план виходу з конституційної кризи
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
6 Листопада 2020, 14:54
читать на русском

Судді Конституційного суду підтримують законопроект спікера Дмитра Разумкова і готові дати роз'яснення свого рішення по е-декларуванню. Цей законопроект Рада розгляне на наступному пленарному тижні.

Про це сказав суддя КСУ Володимир Мойсик в коментарі для РБК-Україна.

Суддя висловив думку, що навіть якщо і стався якийсь конфлікт, то його сторонам необхідно "зупинитися і шукати шляхи до порозуміння".

Ми як Конституційний суд може і з власної ініціативи, а може хтось до нас звернутися, роз'яснимо наше рішення. Пояснимо, що ми мали на увазі, ухвалюючи його, - зазначив він.

Крім того, Мойсик вважає, що законопроект Разумкова виглядає як компромісний варіант.

Читайте також

Ситуацію треба пом'якшити. Суспільству треба розповісти, що ніякі тут в КСУ не злочинці сидять. Ці "злочинці", якими нас називають, скасували мовний закон Колесніченка-Ківалова, скасували закон Януковича про референдум, не дали скасувати люстрацію і так далі. Що ще суспільство може хотіти від цього суду? Цю всю ситуацію зараз просто "розігріли", - вважає суддя.

Мойсик також запевняє, що рішення КСУ не говорило про необхідність закривати Єдиного реєстру е-декларацій.

Нагадаємо, 2 листопада у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про відновлення дії окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" та Кримінального кодексу України про відновлення електронного декларування попри рішення Конституційного суду України.

Читайте також

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Смирнов заявив, що законопроєкт авторства Дмитра Разумкова, яким пропонується відновити норми е-декларування є половинчастим заходом.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ

1