У Зеленського кажуть, що законопроєкт Разумкова про декларування половинчастий

А законопроєкт від президента вважають кращим варіантом
Важливо
У Зеленського кажуть, що законопроєкт Разумкова про декларування половинчастий
Голова ВРУ Дмитро Разумков та президент України Володимир Зеленський (Фото: УНІАН)
4 Листопада 2020, 11:45
читать на русском

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Смирнов заявив, що законопроєкт авторства Дмитра Разумкова, яким пропонується відновити норми е-декларування є половинчастим заходом.

Про це він заявив в інтерв`ю виданню LB.ua.

Законопроєкт Разумкова передбачає відкочування законодавства на момент до прийняття рішення КСУ в тому вигляді, в якому воно існувало. Тобто він не відповідає на головний запит дня - повернення довіри до конституційного судочинства. У ньому немає відповіді на це питання. Тому він є заходом половинчастим, - вважає він.

Читайте також

Тим часом, президентський законопроєкт (досьє Володимира Зеленського), яким пропонується припинити повноваження суддів КСУ - це політична позиція президента країни, вона проявляє незгоду з тим, як поводиться Конституційний суд, додав він.

Я вислуховував різні думки, відстежував різні висловлювання політиків, які критикують нас за те, що законопроєкт президента не відповідає Конституції. Але при цьому ніхто не запропонував інший варіант законопроєкту, який би відповідав Конституції і метою якого було б відновлення довіри до Конституційного суду. Якщо ми говоримо про законопроєкт, який зміг би повернути статус-кво антикорупційного законодавства на момент до прийняття рішення КСУ, то це абсолютно недоречний захід, який вже ніяк не поверне історію з тими провадженнями, які існували на момент до винесення рішення. Адже рішення зворотної сили не має, закон зворотної сили не має - в разі його ухвалення, - наголосив Смирнов.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Читайте також

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.

1 листопада Зеленський розповів, що Конституційний суд вирішив знищити все, чого домігся Майдан.

Читайте також наш матеріал: Державний колапс: чим небезпечний законопроєкт Зеленського про КСУ

1