Посол ЄС відреагував на конституційну кризу в Україні

В ЄС стурбовані ситуацією в Україні після рішення КСУ
Посол ЄС відреагував на конституційну кризу в Україні
Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас (скріншот з відео)
3 Листопада 2020, 15:54
читать на русском

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас відреагував на ситуацію, яка склалася в Україні після рішення Конституційного суду, а також закликав Верховну Раду знайти "розумне рішення" для виходу з цієї ситуації.

Про це він написав у Twitter.

Дипломат наголосив, що ЄС підтримує обіцянку президента Володимира Зеленського провести ґрунтовну судову реформу в Україні.

Основні моменти: стурбовані ситуацією після рішення Конституційного суду; закликаємо всі партії, зокрема Верховної ради, знайти розумне рішення після термінових дій, прийнятих Володимиром Зеленським і Кабміном, - заявив Маасікас.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк не виключає заміну суддів Конституційного суду України через скандальні рішення щодо електронного декларування.

1