Чорти з політичного пекла: Зеленський відверто розповів про скандал з Конституційним судом

Він зазначив, що суддям стало страшно через перевірки декларацій
Головне
Чорти з політичного пекла: Зеленський відверто розповів про скандал з Конституційним судом
Президент України Володимир Зеленський на засіданні Конституційного суду України (фото: УНІАН)
1 Листопада 2020, 17:19
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, як Конституційний суд вирішив знищити все, чого домігся Майдан. Про це він написав на своій Facebook-сторінці.

Давайте скажу кілька слів про наш Конституційний Суд, який на цьому тижні вирішив протиставити себе державі та суспільству. Відверто. Віч-на-віч. Як між своїми. Тому що це вже зовсім не про Конституцію... Швидше, це про традиційну нашу брудну політику, коли своїм усе, а суспільству – злидні. Це про змову старих еліт, які взагалі не хочуть нормальної держави тут, - написав Зеленський.

Читайте також

Він зазначив, що нині на одній шальці терезі - знищення всього того, заради чого боролися на всіх Майданах, на другій - повноцінна свобода, а на третій - громадяни вільної України: "Тієї, яку ми досі намагаємося вирвати в олігархів".

А от Конституційний Суд, судді якого були призначені старою системою та моїми попередниками, тими самими, які завжди "руку на серце" й сорочку готові рвати за країну, вважають інакше. Всім їм конче потрібне збереження "касти недоторканних". Вони (судді) довго сиділи в засідці. Поки не почалися, нарешті, перевірки декларацій чиновників... І ось тут їм усім стало страшно. Дуже.

Раптом Суд у прискореному форматі починає розглядати та скасовувати фундаментальні закони. Всю антикорупцію. НАБУ, якому ми дали можливості. НАЗК, яке почало прискіпливо дивитися, хто й скільки заробив і витратив. На черзі – той же Вищий антикорупційний, який саджатиме топ-крадіїв за ґрати, - зазначив Зеленський.

Очільник держави (досьє Володимира Зеленського) вважає, що демарш Конституційного Суду – це публічний прояв змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни.

Ніяк інакше. Конкретно проти. Бо тільки слабкий президент і слабка держава – запорука збереження їхнього корупційного способу життя. Інакше вони не вміють. Як там кажуть – на Геловін всі чорти з політичного пекла відкривають свої справжні обличчя. Так співпало. Прізвища чортів ви прекрасно знаєте, - констатував президент.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі: КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1