Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроект Разумкова про е-декларування

Проект, запропонований Зеленським, проігнорували
Профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроект Разумкова про е-декларування
Засідання комітету (Фото: Facebook- сторінка Галини Янченко)
3 Листопада 2020, 21:20
читать на русском

Комітет Верховної ради з питань антикорупційної політики більшістю голосів підтримав законопроект про е-декларування, запропонований спікером Дмитром Разумковим.

Про це повідомила заступниця голови профільного комітету Ради, нардепка від «Слуги народу» Галина Янченко на своїй сторінці у Facebook.

За законопроект Разумкова проголосували семеро депутатів, проти – двоє, утрималися – четверо.

Читайте також

Згаданий законопроект передбачає повне відновлення діяльності НАЗК і повернення відповідальності за неправдиве декларування у тому вигляді, у якому воно було до скандального рішення Конституційного суду.

Якщо Верховна Рада ухвалить цей закон, то у Кабінету міністрів буде два місяці на розробку пропозицій із адаптації законодавства до усіх нових норм.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Президент Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради України законопроєкт, яким пропонується позбавити суддів Конституційного суду їхніх повноважень та відновити скасований ними закон про декларування.

Своєю чергою, голова Конституційного суду Олександр Тупицький вважає, що у законопроєкті "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради є ознаки конституційного перевороту в Україні.

1