ВАКС засудив одеського суддю до 9 років ув’язнення

Суддю Господарського суду Одеської області обвинувачували у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди
ВАКС засудив одеського суддю до 9 років ув’язнення
ВАКС Фото: hcac.court.gov.ua
7 Жовтня 2020, 17:59
читать на русском

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила обвинувальний вирок та визнала винуватим суддю господарського суду Одеської області у вчиненні кримінального правопорушення.

Як повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду, суд призначив йому покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Обвинуваченого позбавили права обіймати посаду судді та постійно чи тимчасово здійснювати функцію представника влади строком на 3 роки. Суд також ухвалив рішення про спеціальну конфіскацію та постановив вилучити в обвинуваченого 250 тис грн у дохід держави, - йдеться у повідомленні ВАКС.

Читайте також

До набрання вироком законної сили, судді обрали засудженому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк відбуття покарання буде обчислюватися із моменту фактичного його затримання з метою направлення для відбування покарання.

Нагадаємо, обвинувачений із 2014-го року перебуває в розшуку. Колегія суддів ВАКС здійснювала спеціальне судове провадження щодо обвинуваченого судді в даному кримінальному провадженні.

Читайте також

Суддю Господарського суду Одеської області обвинувачували у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в сумі майже 570 тис грн за винесення на користь позивача судового рішення в господарській справі про стягнення страхової виплати в сумі 2,3 млн грн.

У 2014 році суддю викрили під час отримання останньої частини неправомірної вигоди. Втім, поки відповідні органи погоджували дозвіл на його затримання, останній перетнув кордон України. У травні 2014-го його оголосили у розшук. Проте, місце перебування засудженого наразі невідоме.

Колегія суддів на виконання вимог статей 480, 483 КПК України вважає за необхідне повідомити про ухвалення вироку Президента України та Вищу раду правосуддя, - зазначили у суді.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

1