Ватажок "тітушок" Крисін отримав 8 років в’язниці у справі "Майдану"

Крисін вийде з вʼязниці у 2026 році, оскільки час затримання рахують з 2018 року
Ватажок "тітушок" Крисін отримав 8 років в’язниці у справі "Майдану"
Юрій Крисін Фото: УНІАН
23 Вересня 2021, 17:34
читать на русском

Дарницький районний суд Києва засудив ватажка "тітушок" Юрія Крисіна до восьми років позбавлення волі викрадення та катування активістів у січні-лютому 2014 року. Раніше його засудили за організацію нападу на журналіста В'ячеслава Веремія у 2014 році.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на слова прокурора Юлії Малашич.

Суд ухвалив обвинувальний вирок. За статтею 127 частиною 2 Кримінального кодексу України суд присудив (Крисіну — ред.) 7 років позбавлення волі, - сказала прокурор.

У 2018 році Крисін отримав п'ять років позбавлення волі за справу Веремії. Але зараз суд остаточно  ухвалив рішення про 8 років позбавлення волі. Також суд частково задовольнив позов потерпілого і йому присуджено близько 500 тисяч гривень.

Крім того, Крисін вийде з вʼязниці у 2026 році, оскільки час затримання рахують з 2018 року. За іншими статтями його звільнили від відповідальності через сплив термінів давності.

Більше про скандальне рішення суду щодо відмови в арешті президента-втікача читайте у нашому матеріаліСуд скасував заочний арешт Януковича: чи повернеться експрезидент до України 

Читайте також

1