Вбивство шестирічної Мирослави: суд оголосив вирок підлітку

Неповнолітнього вбивцю направлено до спецустанови на три роки
Важливо
Вбивство шестирічної Мирослави: суд оголосив вирок підлітку
Суд Фото: kabar.kg
2 Грудня 2021, 19:34
читать на русском

За вбивство шестирічної Мирослави Третяк у смт. Старий Салтів (Харківська область) суд 2 грудня відправив 13-річного хлопця до спецустанови на 3 роки.

Як повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, Вовчанський райсуд Харківської області підтримав позицію обласної прокуратури та застосував до неповнолітнього максимально можливий примусовий захід виховного характеру – направлення до спеціальної навчально-виховної установи для дітей і підлітків строком на 3 роки.

Прокурори у суді довели, що 28 липня 2021 року 13-річний хлопець вбив сусідську 6-річну дівчинку.

У зв’язку з тим, що неповнолітній не досяг віку кримінальної відповідальності, відповідно до вимог КПК України до нього можливо застосувати лише примусові заходи виховного характеру, - кажуть у прокуратурі.

Нагадаємо, про зникнення шестирічної Мирослави Третяк увечері 28 липня 2021 року повідомила матір. Вона розказала, що її 6-річна донька близько 18:00 під час прогулянки самовільно пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідським хлопчиком та додому не повернулася.

На пошуки дівчинки були задіяні особовий склад Чугуївського РУП, сусідніх відділів поліції, підрозділи ДСНС, НГУ, група кінологів та громадськість.

У цей же день, 28 липня, близько 23-50, в ході проведення розшукових заходів, у покинутому будинку в смт Старий Салтів поліція виявила тіло малолітньої з ознаками насильницької смерті.

Поліція оголосила підозру у вбивстві 13-річному хлопцеві, який мешкав по сусідству.

Читайте також